March 5, 2012

Thanks For Being My Third Family

Assalamualaikum..

Selamat datang ke blog aku(sambil2 kemas ape yg patut, maklum la dh lame xbuka)..Keje aku kan sama ngn PM so mmg every second of time aku ade keje..hahahah..hurm, mcm mne nk start ek..ok la KITE cite dr awl ye, biar awk fhm CITE kite ni..

4/7/2011 aku strt keje kat satu syrkt yg aku sendiri xpenah t'duga nk keje kat situ..tp xpela, rezeki aku kat sne an..dan 5/3/2012 officially jwtn yg aku dpt tu bkn lg milik aku..dh abis...thanks sbb membaca..(ok ade yg kene pijak jap lg)

Aku seronok kerja kat sini, byk factor kenapa aku teruskan kerja kat sini, walaupun dlm tempoh aku kerja kat situ, byk offer yg jauh lbh baik aku terima..Ats alasan aku masih muda "i want to stay here, until this company xnk aku".(teruk giler pemikiran ko reffi)..eh hello ape yg ko thu, ko thu ape yg aku rse sepanjang aku kerja kat sini??slh satu sbb kenapa aku stay, its because my bos..En Fuad, since die peluk aku k'gembiraan sbb aku nk stay kerja ngn die aku dh rse something yg happy(ok jgn fikir bkn2)..En Fuad its actually my hero n idola aku, yg selame ni posisi ni xde sape2 pun duduk, even xpnh t'fikir pun nk ade idola aku sendiri(of coz la Nabi Muhammad tu contoh yg paling t'baik kan)..die byk m'gajar aku mcm mne kehidupan ni, byk yg aku fhm dr talk die(bos aku motivator paling hebat dan best dlm dunia ni)..Kesediaan die m'nerima aku yg masih mentah ni mmg aku solute "berani dan yakin giler die ambik aku"..tu la yg selalu aku bisikan pade awl2 aku kerja kat sini..yaa mybe aku yg masih mude dan xthu ape2 ni, selalu ambik kesempatan utk lari dr focus dlm kerja aku, tu sbb byk kerja aku yg perlu aku baiki byk kali.."but its ok reffi, this is ur learning process"..hati aku sejuk dgr kate2 tu..tp sejuk je pastu xthu nk baiki same je reffi oiiii!!!!aku mmg plan nk keje kejap je kat sini, sbb aku nk smbg bljr..yaaa, aku nk keje kat astro, byk position kat sne nk kene ade degree..aku ni dip baru..tp bende tu t'cancel (t'tangguh kut), bile aku dh mule syg ngn company ni..aku cube bg sepenuhnya commitment aku utk company..sbb aku t'ingin sgt nk tgk syrkt ni berada di puncak(xpyh nk puncak sgt reffi!!)..kat sini aku nk terang kan ade sedikit slh fhm:
utk en fuad(klu en fuad bace la), actually sy ckp bkn "en fuad selalu nk professional"..tp sy ckp "expectation en fuad t'lalu tinggi"..penerangan die, expectation en fuad t'lalu tinggi sampai sy rse fail dh almost give up..tp mmg patut pun, dh bape bln plak sy kerja kan..dr segi professional nye, terus terang sy ckp, sy xde mslh utk tu..i can behave at anywhere i stand..sy xberani nk ckp dpn2 tentang slh fhm ni..sorry my bad..

Ok cukup cite psl bos(walaupun byk lagi, tp kang korong fikir aku lain mcm plak)..hahahaha

So to all staff yg pnh sy kenal, thanks for be my best colleague ever...K.aida jgn sedih2 ok, teruk sgt k.aida nagis ari tu..merah satu muke..but its ok k.aida, u always be my "kakak' n "mak tiri" (tamak giler!!).. yah, happy to know n close with u..sy nk ckp satu rahsia yg sy pendam ni, u actually look so beautiful without cermin mata..serius sgt cantik..(ok malu!!)..Pn Zamin, jage auni baik2 ok..mybe auni xnmpk sy sepanjang tempoh tumbesaran die, tp rajin2 la cite psl sy ye nnt(auni, dulu ade sorang uncle yg cute ni, selalu dukung auni, name die uncle ray)..to acik plak, sorry xdpt nk tunggu ko msk..actually aku minat usuluddin sbb ko la..aku tgk ko rilex je, dgn gaye rempit nye, tp dlm b'isi(eh en fuad bg ko A utk ari tu, caaayyyaaaa la acik!!)..hahahaha..syafiq, aku pun suke tgk ko wei, byk sgt kerje2 amal ko buat, aku dulu jgn harap nk buat (actually xde peluang)..aku doa kan korang berjaya dalam karier masing2..jue dan azy, kite xrpt sgt an, tp still seronok dpt kenal korang yg 'adik beradik' ni...

Last(dh pjg rupanya), utk semua (En fuad, kak reen, kak aida, pn zamin, yah, abg lan, acik, syafeq, sarah, hanim, kak dayah, jue n azy)..terima kasih byk2 ats segala2 nye..Sy minta maaf dr hujung ke hujung tempoh p'genalan kite, of coz sy ade slh sbb sy manusia..minta maaf, sy masih perlu kan doa dr kalian semua..thanks for being my third family ok!! thank you Allah sbb bagi aku orang yang hebat2 dalam kehidupan aku ni..Alhamdulillah.

ok nk selit kan gmbr(byk mybe)




 *time ni bakat master chef aku t'selah..

 *cube tgk care auni tgk aku..penuh b'nafsu..hahahahaha...
 *teruskan kecomelan anda hamzah..confirm dr tadika ko dh HOT..hahahaha..  :D
 *hamzah takut tgk bear aku!! "chill la hamzah"..hahaha...




*Selamat maju jaya Asasinsan..thanks for all the memories..

*ni utk sape2 yg nk..save la then buat desktop background..hahahah..  :P

**..Keep Learning Reffi, u have potential, and i'm still ur fren..kite bkn br kenal..**
Thanks En Fuad And AIRT!!!

3 comments:

syifa' said...

reffiiii......ak baru jer knal ngan ko..ko da nk blah..yelah,masa x mengizinkan kita knal lbh lama.tapi honestly, first time ak jmpa ko kt AIRT, ak cakap dlm hati " eh,gaya mat rempit jer rmbut.xkan staff kat snih..."hahaha...tapi ko terbaek..selalu chill..ko takde,msti sunyi AIRT (trpksa mngaku)...anyway, jgnla delete nma ak as your friend k..gudluck for ur future and wish me luck as well..cita2 ko tinggi. confirm ko dapat, tapi jgn mngeluh yer..maaf ats slh slp aku spnjg kita knal,walaupun slaluh x de rzki nk lpak sesama..t ko da keje kt astro, leh la blnja aku roti canai kdai mamak kt kampung ksygn ko tu..haha..anyway, jga dri. ad jodoh, kita jmpa lg yer.(tupun lau sudi...haha)

Kak Reen said...

Asmkm wrt. wbh. & Salam Ceria
REFFI....

This is not the end of your life & ADA HIKMAH DISEBALIK SEMUA YG BERLAKU. Keep moving and catch your dreams! Actually, being an AIRT family member is a great moment for those who search for self improvement & motivation coz u have a "ready-made" motivator kt ofc tu. U have inner potential to be an expert in your field. It all depends on your INTEREST, INITIATIVE & CREATIVITY that make u different. Akak minta maaf kalau ada yg Reffi terasa ngan akak selama di AIRT...& thanks a lot for being "adik-beradik" kat AIRT. Hope you'll find your dreams..

Best of luck REFFI!

...r.e.f.f.i.... said...

thanks jue n kak reen.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails